Доброволци България Rotating Header Image

Конкурс за герои

В началото на месец юни Доброволци България заедно със студенти доброволци организира в Дом за деца „Славейков” Конкурс на тема „Какво знаем за героите на България” по случай 2 юни - Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.Задачите не бяха лесни (да се научат и да се рецитират две стихотворения на Христо Ботев, да се преразкаже глава от „Немили-недраги” на Иван Вазов и да се напише биографията на герой по избор), но пък наградите бяха примамливи - MP3 плейър, осигурен от една от доброволците, прима ваучери и билети за кино.

Имахме общо 6 участника. Това е страхотно постижение, имайки предвид, че задачите бяха доста, а децата, като цяло, трудно се мотивират да учат. Участниците бяха деца и младежи на възраст 12-16 години като безспорен победител беше 12-годишната Надя, която беше научила двете стихотворения великолепно.

Доброволците и екипът от психолози на Дома участва като жури и се получи добро сработване, което е от огромно значение за всички.

По думите на Маги, една от доброволците: „Най-важното е, че имаше учили, старали се, мотивирани деца”.

Нямаме търпение да подготвим следващия конкурс. 

 

Ангел спечели специалната
награда за своя отговор на въпроса
„На какво ме учи Левски?”

„От краткия живот на Апостола аз направих извод за своя живот, че никога не трябва да се отчайваш и че всичко трябва да се постига с много любов и постоянство.”

 
 

 

 

Победителката с брат си,
който през цялото време я подкрепяше.

0 Comments on “Конкурс за герои”

Leave a Comment