Доброволци България Rotating Header Image

За нас

Екипът на Сдружение “Доброволци България” изразява искрената си признателност и благодарност на своите партньори и съмишленици.

Без вас, приятели, нямаше да успяваме!

Кои са нашите партньори можете да видите тук.

Нашият екип:

Диана Вапцарова

Диана Вапцарова е един от основоположниците на „Доброволци България” през 2006 и настоящ председател на Сдружението. Изключително отдадена е на развиването на доброволческата култура, на гражданското и на екологичното самосъзнание в българското общество.

Диана има бакалавърски степени по Международна политикономия и дипломация, Масови комуникации и Маркетинг, дипломирана „Магна кум лауде” от Университета в Бриджпорт, Бриджпорт, Кънектикът, САЩ. Като част от магистърската програма по Публична администрация в Нов български университет предстои да защити магистърска теза, посветена на създаването на Българска доброволческа служба и реализирането й като ефективно функционираща държавна структура.

След 3 години работа в рекламна агенция в САЩ, се отказва от работата в корпоративния сектор и се посвещава напълно на организации с идеална цел. От 2004 г. е активен доброволец и организатор на младежки доброволчески лагери и проекти в САЩ и България.

Диана е живяла 2 години в Австралия, 10 години в САЩ и половин година в Латинска Америка. Обича да пътува навсякъде по света заради възможността да опознава хора от ралични култури.

Милена Костова

По образование Милена е икономист-финансист (Завършила е Международни икономически отношения и Публични финанси в УНСС), но се реализира успешно като главен редактор във водещи информационни агенции. Работи и по редица проекти, финансирани по линия на европейските фондове, Програма ФАР и Световната банка.

Любопитно за нея е, че е родена в гр. Сантяго де Куба в Куба и е завършила също и НСА със синхронно плуване. Дългогодишна републиканска шампионка и Майстор на спорта е по синхронно плуване.

В „Доброволци България” Милена е въздесъщ редактор и преводач. Помага освен за изготвянето на прессъобщенията за дейностите ни и контактите с медиите, но и за подготовката на нови проекти и развитието на нови идеи за благотворителни каузи.

Пол Алфри (Paul Alfrey)

Аз съм Пол. Преди да се преселя в България, имах фирма за
грижа за градските дървета в Лондон.

Откакато съосновах проекта Пермашип в гр. Шипка, където живея с моето семейство, работата ми представлява изграждането на устойчива градина и организирането на курсове свързани с устойчиво развитие. Много ми е драго да съм и сред основателите на Балканския Екологичен Проект, с поглед напред към предизвикателствата на бъдещето.

Михаил Косев

Аз съм учител, който стана фермер, който отново стана учител след моя опит и сертифициране по Пермакултурен дизайн. Завършил съм изкуство и педагогика в Ню Йоркския Университет. Преподавал съм из САЩ и Европа: Природосъобразното земеделие, Хранителни гори, Устойчиви хранителни системи, Производство на семена, Ненаствена комуникация (NVC) и Наука за почвите

Джош Ерънсън (Josh Aronson)

Моят главен интерес е еко-строителство и архитектура. Роден съм в САЩ. Учил съм изкуство и архитектура в Университета Уелиян в щата Кънектикък, и съм работил като дърводелец. Винаги съм се стараел да комбинирам физическия труд с разума, за да имам здраво тяло и здрав ум. :о)

Маргарита Аспарухова (Маги)

Маги е завършила Културология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, от където има и бакалавърска степен по Арменистика от 2007 г.

Активен член на Университетски клуб за екология и устойчиво развитие ЮНЕКО към СУ “Св. Климент Охридски”.

В „Добрововолци България” участва като пише проекти и координира дейността на доброволците в менторската програма „Неразделни приятели” в Дом „Славейков”.